BG VITRINE 2

OVER

Het thema

Wat hebben wij gekregen en wat laten wij achter voor de toekomstige generaties? Deze eerste editie zal draaien rond het cultureel erfgoed. Onze Vitrine zal de weerspiegeling zijn van een samenleving waar de individuen zich kruisen door de overdracht van onze voorouders, invloeden uit het verleden en heden en diverse ontmoetingen.  Wat kunnen wij halen uit deze rijkdom? Wat is de impact hiervan?

Doorheen dit project zullen de artiesten hun cultuur, visie en know how delen. Onze kern zal de weerspiegeling van onze samenleving zijn: een gemengde kern dat resulteert in een veelzijdig (kunst)werk.

Onze aanpak

De Vitrine belicht talrijke talenten tijdens deze eerste periode van 2017-2018 en zal zich op zeven Brusselse plekken installeren. Een vijftiental artiesten maken dit jaar deel uit van deze fantastische ervaring, wat een gemiddelde betekent van vier artiesten per editie.  

Om de creatie te ontwikkelen en de samenwerking te bevorderen tussen de leden, hebben wij de verschillende groepen samengesteld op basis van hun complementariteit. Gezien de kracht van het project zelf ligt in de persoonlijke verrijking, het leren kennen van culturen, technieken en de visie van anderen, hebben wij gepoogd om de groepen even rijk als creatief samen te stellen. We willen deze uitdaging aannemen om na te gaan hoe artiesten van verschillende leeftijd, culturele achtergrond, afkomst en loopbaan erin slagen om een gemeenschappelijk werk te presenteren.  

Bijeenkomsten & workshops

De vitrine daagt haar artiesten uit om deze nieuwe ruimte in te wijden. Weg van hun gebruikelijke expositie-omgeving en context, zullen de voorgestelde werken een andere impact hebben op het publiek en de wijken. Er zullen tevens workshops georganiseerd worden voor de buurt.

Het team

Mangoo Pickle, wat is dat? Een vzw dat kunst en cultuur dicht bij het publiek tracht te brengen. We nemen de toeschouwers mee naar een andere wereld, in een mooi hermetische bubbel door een adequate ruimtelijke creatie. Het is tevens een jong en dynamisch collectief die werk en plezier tracht te combineren. De vrucht van deze samenwerking zijn initiatieven die een nieuwe manier van delen, ontdekken en consumeren  van kunst en cultuur aanreikt.